Hét Verbond voor verenigingen met motorbootvaarders

Tijdelijke wet Covid-19 justitie en veiligheid, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) en de algemene ledenvergadering (ALV) staat in het VNM-Handboek

 

Nieuwsbrief januari 2021 met het thema Veiligheid

Nieuwsbrief januari 2021 met het thema Veiligheid

Geplaatst op 26-01-2021  -  Categorie: Algemeen

Het “Varen doe je Samen”-programma, dat wordt ondersteund door het VNM, moet proberen deze nieuwe watersporters te bereiken. Verderop in de nieuwsbrief staat hier een uitgebreid artikel over met een 10tal tips. Wij hopen dat de verenigingen ook deze nieuwe watersporters zullen ondersteunen bij het ontdekken hoe leuk varen is en hoe gezellig het verenigingsleven is. Laten we hopen dat veel nieuwelingen blijven varen en wellicht voor verjonging kunnen zorgen.

Een ander punt van veiligheid is te lezen in het artikel over geosoep waar wordt verwezen naar de restanten van geotextiel wat in het water terecht komt. Als je op de Linge vaart is het vervelend als geotextiel in je schroef komt, echter op de Noord kan het voor gevaarlijke situaties zorgen weet Herbert helaas uit eigen ervaring.

Ook het Plassenschap Loosdrecht hoopt met de nieuwe regelgeving “Besluit Motorboten Loosdrechtse Plassen” weer een bijdrage te leveren aan het veilig en gezellig recreëren op de Loosdrechtse Plassen. Allemaal te lezen in de VNM-Nieuwsbief van januari 2021.